Числата се увеличиха бързо, тъй като все повече нюйоркчани се тестват.

Числата се увеличиха бързо, тъй като все повече нюйоркчани се тестват.

Но Амлер каза, че дори ако Ню Рошел започне да вижда спад в новите случаи, жителите не трябва да очакват да се върнат към нормалното преди останалата част от региона и щата.

"Ресторантите са затворени, баровете са затворени, фитнес залите са затворени", каза тя. "Те няма да ги отворят в Ню Рошел и няма да ги отворят някъде другаде."

Професорът от Manhattanville College Anna Yeung-Cheung, вирусолог и експерт по инфекциозни болести, поздрави държавата за въвеждането на тестване чрез шофиране и създаването на зона за задържане, като каза: „Това е начинът, по който трябва да вървим“. Дъщеря й ходи в Урсулинско училище, което е в зоната за задържане.

„Когато си първи, получаваш повече внимание“, каза тя.

Градският съветник Ивар Хайдън каза, че вниманието от държавата и окръга е наложително. Той цитира разполагането на Националната гвардия за разпределяне на храна и почистване на съоръжения, от което някои жители се страхуваха.

„Всичко това са положителните страни на истинската негативна ситуация“, каза Хайдън. „И се надявам, че в резултат на това кривата тук ще се забави, докато в други области може да се повиши значително.“

Twitter: dg_props

Цялото отразяване на мрежата USA TODAY относно коронавируса се предоставя безплатно на нашите читатели. Моля, помислете дали да подкрепите местната журналистика, като се абонирате за един от нашите новинарски издания в Ню Йорк тук.

Открийте свят от възможности за по-чисти и по-здрави на официалния уебсайт на Alkotox .

Властите в Ню Йорк се надпреварват да купуват хиляди животоспасяващи медицински вентилатори, които помагат на тежко болни пациенти, заразени с новия коронавирус, да дишат.

Натискът е част от поредица от драстични действия, насочени към предотвратяване на нарастване на броя на пациентите с COVID-19 от претоварените болници в Ню Йорк, включително разполагането тази седмица на плаваща военноморска болница в пристанището на Ню Йорк.

В центъра на усилията е глобалното предлагане на вентилатори, тъй като САЩ, Китай и други европейски страни, силно засегнати от COVID-19, се конкурират за високотехнологичните дихателни системи, каза губернатор Андрю Куомо по време на брифинг за пресата в четвъртък.

Днес здравната система на Ню Йорк разполага с около 6000 вентилатора, но се очаква да се нуждае от 30 000, за да се справи с потенциалния приток на пациенти с COVID-19 през следващите седмици и месеци, каза Куомо, наричайки това ключ към победата в многофронтова борба срещу вирусът.

„Това ще бъде броят на болничните легла; това ще бъде количеството защитно оборудване; и най-вече това ще се сведе до вентилатори, част от оборудването, което досега беше сравнително незначително“, каза той.

В четвъртък сутринта той се появи на живо по CNN до вентилатора в богато украсената Червена стая на щатския Капитолий, за да изложи мнението си.

Повече: Президентът Тръмп изпраща болничен кораб на ВМС в Ню Йорк на фона на епидемия от коронавирус

Федерални действия за създаване на повече вентилатори

В отговор на кризата президентът Доналд Тръмп в сряда каза, че се позовава на федералния Закон за производството на отбрана, за да ускори производството на маски, вентилатори и друго оборудване, жизненоважно за подпомагане на лекарите и медицинските сестри при лечението на пациенти с коронавирус.

В исторически план президентските правомощия са били използвани за мобилизиране на частни компании за производство на военно оборудване по време на война.

Още: Коронавирусни ограничения в Ню Йорк: Списък с новите правила, които трябва да знаете

Другото медицинско оборудване в плана на GE Healthcare за COVID-19 включва ултразвукови устройства, мобилни рентгенови системи, монитори за пациенти и компютърна томография.

Базираната в Чикаго компания, която е свързана със съоръжението за глобални изследвания на GE близо до Олбани, не отговори веднага на въпроси относно графика за доставяне на новите единици в болниците. Произвежда вентилатори в Уисконсин.

Тези ходове дойдоха, след като броят на положителните случаи в Ню Йорк отново скочи през нощта до общо 4152, което е с 1769 повече от сряда.

Числата се увеличиха бързо, тъй като все повече нюйоркчани се тестват. Куомо каза, че 22 284 души са били тествани през този месец, с 7 584 нови през последния ден.

Още: Коронавирус: Бизнесът в Ню Йорк трябва да остави 75% от персонала си у дома; Идват облекчения за ипотеките

Защо вентилаторите са от решаващо значение за реакцията на Ню Йорк срещу COVID-19

Властите в Ню Йорк и здравните служители издават ужасни предупреждения за последиците от недостига на вентилатори, позовавайки се на бързо влошаващата се битка на Италия с COVID-19.

Тъй като коронавирусът зарази десетки хиляди за няколко седмици, претоварените италиански болници започнаха да разпределят грижите въз основа на възрастта и шансовете за оцеляване, принуждавайки лекарите да избират кой да получи достъп до животоспасяващите вентилатори.

За да избегнат подобна съдба, Ню Йорк и много други щати затвориха местата за събиране и наложиха все по-строги правила за социално дистанциране.

Всичко е насочено към забавяне на разпространението на вируса достатъчно, за да защити болниците, както и да даде на науката повече време за откриване на лечение и ваксина срещу COVID-19.

Куомо каза, че усилията за допълване на капацитета на болничните легла чрез преоборудване на общежития в колежи, старчески домове и военни бази за настаняване на пациенти зависят от намирането на повече вентилатори.

„Леглото е страхотно, но ако нямате вентилатор, тогава леглото е практически безполезно“, каза той.

„Проблемът е, че много от тези пациенти са на дишане в продължение на много дни. Някои изчезват след три до четири дни. Други са включени в продължение на няколко седмици. Това е мястото, където възниква проблемът с предлагането и търсенето." Тимъти Майерс, респираторен терапевт и главен бизнес директор на Американската асоциация за респираторни грижи, каза за USA TODAY.

Куомо в четвъртък каза, че държавни служители обикалят света в опит да купят повече вентилатори по време на състезанието с високи залози.

„Има световен наплив за вентилатори и буквално имаме хора на място в Китай; не можете дори да ги купите от Китай“, каза той.

„Всеки щат ги търси, затова федералното правителство трябва да влезе и да се заеме с това.“

Лечение: COVID-19 може да затрупа болниците. Ето как състезанието за лечение може да помогне

Подкрепете местната журналистика

Ние отразяваме историите от Капитолия на щата Ню Йорк и от целия Ню Йорк, които са най-важни за вас и вашето семейство. Моля, помислете дали да подкрепите нашите усилия с абонамент за най-близкото до вас издание в Ню Йорк. Вижте най-новата оферта .

Дейвид Робинсън е репортер на държавното здравеопазване за мрежата USA TODAY в Ню Йорк. Можете да го намерите на drobinson@gannett.com и да го следвате в Twitter: @DrobinsonLoHud

Цялото отразяване на lohud относно коронавируса се предоставя безплатно на нашите читатели. Моля, обмислете възможността да подкрепите местната журналистика, като се абонирате за lohud и The Journal News на offers.lohud.com .

Двама жители на Рокланд са дали положителен тест за COVID-19 и са в изолация в домовете си, казаха служители на окръга в петък.

Двамата души – възрастен мъж и жена – съобщиха, че са научили за потенциалната си експозиция в синагога в Ню Рошел, били са под карантина, след което са се почувствали зле и са отишли ​​в местна болница в Рокланд.

Двамата обитатели не са имали основни заболявания и „се чувстват много добре“, каза комисарят по здравеопазването на окръг Рокланд д-р Патриша Шнабел Руперт. Продължителността на тяхната изолация ще зависи от техните симптоми.

Министерството на здравеопазването в Рокланд провежда разследвания, за да определи евентуално по-нататъшно излагане.

Окръгът наблюдава други 10 души, които са под доброволна 14-дневна карантина, каза тя. Те са безсимптомни и служителите на здравните служби ги проверяват ежедневно.

„Това не е изненада, това е, което очаквахме от известно време“, каза Руперт за първите случаи на Rockland. „Ще имаме още случаи, сигурен съм.“

Двамата заразени работеха на бат мицва в Young Israel New Rochelle, на което присъстваше 50-годишен адвокат, за когото по-късно беше установено, че има коронавирус. Мъжът от Ню Рошел беше един от първите в Ню Йорк, открит с вируса, и остава в болница в Ню Йорк. Излагането му е свързано с повече от две дузини случая на COVID-19 оттогава, като 1000 души са под карантина.

Министерството на здравеопазването не уточнява коя от двете болници на Рокланд се е погрижила за пациентите. Но Руперт напомни на хората да се обадят предварително, ако се почувстват зле, преди да се отправят към болница или доставчик на здравни услуги.

Рупърт каза, че двамата не са имали симптоми, когато са били за първи път под карантина. След това са развили симптоми, тествани са и сега са в изолация. Тя и изпълнителният директор на окръг Рокланд Ед Дей отказаха да дадат допълнителна информация за лицата, като се позоваха на законите за медицинска поверителност.

Няколко дузини тестове за коронавирус са направени в Рокланд, които се обработват в щатската лаборатория Уодсуърт в Олбани с еднодневен обрат за резултатите.

Следователите на окръжния здравен отдел оценяват всеки потенциален случай, за да определят къде е бил човекът и неговото ниво на излагане.

Рупърт и Дей предоставиха актуална информация за местните случаи в петък следобед в здравния комплекс на окръга в Помона.

„Готови сме“, каза Дей, цитирайки опита на окръга по време на миналогодишната епидемия от морбили, при която бяха регистрирани 312 случая в Рокланд. „Срещнахме и победихме подобно предизвикателство и преди, миналата година с морбили, и ще го направим отново.“

Към петък имаше 44 потвърдени случая на коронавирус в щата Ню Йорк. Най-малко петима от 44-те нюйоркчани с коронавирус са хоспитализирани, каза губернаторът Андрю Куомо.

Дей каза, че окръгът участва в ежедневни щатски и федерални брифинги за вируса.

КОРОНАВИРУС: Загрижеността за случая в Ню Рошел се простира до Вашингтон

КОРОНАВИРУС: Равинът от Ню Рошел, лекар от Уайт Плейнс сред случаите на коронавирус

КОРОНВИРУС: Случаите в щата Ню Йорк нарастват до 44; първите случаи на Rockland

Нито едно училище в Рокланд не е затворено в резултат на вируса. Няколко училища в Уестчестър, включително два училищни района – Хейстингс он Хъдсън и Маунт Върнън – бяха затворени или поради ученици и/или родители, които бяха под карантина за възможно излагане на вируса, или за да може персоналът да дезинфекцира сградите си.

Началното училище "Джон Ф. Кенеди" в Порт Честър освободи своите 800 ученици в петък, след като научи, че членове на семейството на двама ученици може да са били в непосредствена близост до някой с вируса. Учениците не са показали симптоми.

Гимназията Tappan Zee остана отворена, въпреки че член на персонала е под карантина. Децата на служителя посещават едно от училищата в Уестчестър, което беше затворено като предпазна мярка.

Окръг Рокланд вече беше отменил годишния си младежки фестивал, планиран за тази неделя, който привлича стотици семейства в Fieldhouse на RCC и представя нестопански организации в региона.

Дей каза, че няма проблем с други големи събирания, коментар, който направи, докато беше на Деня на строителната кариера, който привлече стотици гимназисти в Fieldhouse в петък.

Но Youth Fest привлича представители от окръжните отдели, лица за първа помощ като пожарникари и спешни екипи и болничен персонал, който споделя информация с деца и семейства. Един болен човек може да разпространи коронавирус сред ключовия персонал по безопасността, каза Дей.

„Можем да поставим под карантина спешните екипи и всички хора, критични за операциите на окръга“, каза Дей. „Това би било невероятен удар за целия окръг.“

Twitter: @Bee_bob

Осем души в Айова са тествани предполагаемо положително за коронавируса, който в момента се разпространява по света, съобщиха официални лица в понеделник, нарастващ брой в щата, тъй като все повече хора се тестват за вируса.

Губернаторът Ким Рейнолдс подписа в понеделник извънредна декларация за бедствие, ход, който упълномощава държавните агенции да насочат ресурси към предотвратяване, ограничаване и смекчаване на COVID-19, заболяването, причинено от вируса.

Рейнолдс каза в съобщение за новини, че всеки от осемте души, засегнати от вируса, е в изолация в домовете си.

В неделя вечерта Рейнолдс беше застанал на подиум в Капитолия на Айова, за да предупреди обществеността за първите три случая на вируса в щата: Трима души в окръг Джонсън, които са били на задграничен круиз.

Само 24 часа по-късно, както държавните служители бяха предвидили, броят на случаите в Айова нарасна. Има повече от 600 случая в Съединените щати, число, което се ускорява ежедневно.

Сред подробностите, които властите в Айова издадоха за осемте случая в Айова: