Acum suntem clar într-o fază diferită”, a spus Dr.

Acum suntem clar într-o fază diferită”, a spus Dr.

Dar, spune Baker, lucrătorii care doresc locuri de muncă cu normă parțială din cauza situației lor de viață ar trebui să aibă și această opțiune. Femeile tinere care doresc să petreacă mai mult timp îngrijindu-se de copii sau să-și urmeze studiile reprezintă o pondere disproporționată a lucrătorilor din acea categorie, potrivit unui studiu din 2018 al CEPR.

„Nu ar trebui să lucrezi 40 de ore doar pentru a obține o asigurare de sănătate”, spune Baker.

Deciziile de viață

„Unul dintre beneficiile reale ale ACA, care este subapreciat, este că ți-a dat libertatea de a face schimbări în viața ta – în (părăsind) un loc de muncă care nu-ți place, o carieră care nu-ți place sau o căsnicie care nu-ți place. place”, spune Hall.

10 til 2, o agenție de personal din Denver, lansată în 2003 cu misiunea de a plasa lucrătorii exclusiv în locuri de muncă cu normă parțială. Dar acum aproximativ 18 luni, firma a adăugat o divizie de locuri de muncă cu normă întreagă. „Angajații au spus că ar dori să lucreze cu normă întreagă”, parțial din cauza beneficiilor pentru sănătate, spune CEO Brian Strandes.

Julie Terstriep, în vârstă de 57 de ani, manager de afaceri la Universitatea Western Illinois, s-a gândit să-și ia un loc de muncă cu jumătate de normă pentru a-și îngriji părinții și a petrece timp cu nepoții ei. Dar ea crede că ar costa între 15.000 și 20.000 de dolari pe an pentru asigurarea de sănătate pentru a-l acoperi pe soțul ei, Steve, și pe ea însăși, în comparație cu fila ei actuală de 2.400 de dolari.

„Trebuie doar să avem asigurări de sănătate”, spune ea, menționând că soțul ei deține o fermă de 1.000 de acri cu 400 de capete de vite și are probleme cronice de spate. „Cu siguranță te face să iei decizii de viață bazate pe asigurări.”

Ți-ai dorit să lucrezi cu normă parțială, dar ai rămas la locul de muncă cu normă întreagă? Ce te-a reţinut? Spune-i lui Paul Davidson prin e-mail pdavdison@usatodaycom sau pe Twitter: @ PDavidsonusat .

Citiți în engleză

În multe sensuri, viața este evoluând la normalitate.

Numărul de cazuri de COVID-19 se reduce în Indiana. Las muertes se han estabilizat. Las restricciones, as the obligación de portar mascarilla, sunt desapareciendo în tot el país, mai puțin pentru persoanele în totalitate vaccinate. Călătoriile aeriene au atins un maxim istoric de la începutul pandemiei. La gente acum tose o se aclara la garganta sin întrebați imediat dacă este COVID.

¿Significa esto que la pandemia ha terminado o está a punto de terminar?

No tan rapid. Deși Statele Unite par să fie în direcția corectă, este evident că virusul COVID-19 este prezent în tot lumea. Alte țări, ca India și Argentina, continuăm să lupte împotriva fraților de COVID-19 și alții, ca Gran Bretaña, sunt preocupați de cum vuelven a crește cazurile după o pauză.

Nu va fi ușor de determinat cu exactitatea finală a pandemiei. Este posibil ca Organizația Mondială a Sănătății anunță că lumea a intrat într-o fază de pospandemia, dar nu este ca și cineva să activeze un întrerupător de incendiu a apagat.

„Las pandemias no terminan with the desaparición de los organismos de la Tierra”, a spus Steven Taylor, profesor și psicólogo clinico al Universidad de British Columbia. „Son persistentes, desordenadas and el final is arbitrario.”

În plus, la perspectiva de cada unul asupra pandemiei este aumentando sau diminuând poate depinde de extensia virusului în locul unde uno vive.

"En cuanto a la mentalidad de la gente de Indianápolis, en general creemos que se ha acabado… Me pareció que, a principios de año, la gente, a falta de una palabra mejor, lo había superado", a spus el residente del North Side."Ahora que el mandato se ha despejado y que el sol ha salido, no hay límites…. Definitivamente se puede sentir la vitalidad."

La pandemia care se extiende por el mundo ar putea fi o problemă aici.

Experții advierten despre un sentiment de falsa complacență. La palabra pandemia proviene de la palabra griega "pan" que înseamnă "todo", pentru că o pandemie se extinde prin natura prin tot lumea. un călătoriro infectat venga în avión de la alt país pentru care se produce un nou brote.

Gran parte de America Latina, Africa și Europa sunt marcate în culoare roșie pe harta de recomandări de călătorie din Statele Unite din cauza COVID-19, ceea ce înseamnă că guvernul recomandă evitarea călătoriilor în aceste locuri.

Por lo tanto, și el virusul face estragos în alte locuri, este probabil că pandemia continuă, stimulată de noi variante și care se extienda în regiuni unde las tasas de vacunación son bajas.

„Nu putem declara victoria aici în Statele Unite contra acestui virus și așteaptă să nu atingă că nu s-a întâmplat în restul lumii”, a spus Bernard Nahlen, director al Institutului Eck pentru Sănătate Globală al Universității Notre Dame. „Las pandemias no terminan porque de repente un bando declare la victoria și el otro acepte la derrota y haya un acuerdo de paz…. Es muy prematuro declarar la victoria en este momento.”

Tomemos în cuenta la pandemia de H1N1, care a început în primăvara anului 2009. Los casos au scăzut în timpul verii și apoi, când au deschis școlile în toamnă, cazurile au fost disparate o dată mai mult. Unos 16 luni după începutul pandemiei, Organizația Mondială a Sănătății a declarat terminată.

Sin embargo, el H1N1 nu había desaparecido por completo. De hecho, cada temporada de gripe ha vuelto, a times as the cepa dominante en circulación. Un escenario similar ocurrió con la gripe de 1918, con olas de picos seguidas de bajas, dijo René Najera, editor del Proyecto de Historia de la Vacuna del College of Physicians of Philadelphia.

În acest moment, doar el timp dirá și la COVID-19, la care aparține unei familii de virus diferit la gripe, se comporta de forma similară.

Conform Najera, la cea mai bună strategie pentru Statele Unite în acest moment este vaccinată la un număr mai mare de persoane posibile, acum că la curba cazurilor a intrat într-un punct inferior. Cuantas más personas se vacunen, menos probabilidades habrá de que se produce otra oleada.

„Esa es la dinamica que seguimos con los virus pandémicos,” a spus Najera. „Intentamos superar la ola cu algún tipo de intervenție.

Indiana va a la zaga de muchos otros estados en cuanto a la vacunación. În timpul celor 12 ani, în totalitate vaccinată, în funcție de centrele pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC), în jurul a 45 % din populația din Indiana cerințele sunt în totalitate vaccinate.

În conformitate cu numărul de experți, cât mai mare sea el de persoane nu vaccinate într-o comunitate, mai probabil va fi că se produce un brote. También temen că poate surgir o nouă variantă de coronavirus, care sea insensible al escudo protector al vaccinului. Si eso ocurre, dicen, am putea să ne găsim înainte de alt toamnă ca el anul trecut.

Cazurile au scăzut și în timpul verii

El verano trecut se produce și un descendent de cazuri în multe locuri din país; Florida și Texas sunt excepții notabile în cazul în care virusul floreció, mulțumiri, în parte, în turism și în normele de sănătate publică foarte flexibile.

El descenso de cazuri a medida că se apropie de clima mai cálido de acest an se produce într-un context foarte diferit. În timp ce el descenso del verano a trecut se debió în parte a las weeks de encierro, el descenso of cases of this summer is must en gran medida a the present of the vaccin.

„Ahora estamos claramente într-o fază diferită”, a spus Dr. Courtney Gidengil, investigador principal de la Rand Corporation și especialista en enfermedades infecciosas pediátricas. deoarece las tasas de vacunación pot variar mucho.

În Indiana, las tasas de vacunación difieren în funcție de condado. În condado de LaGrange, în frontiera de nord a statului, mai puțin de 22 % din rezidenții sunt total vaccinați. Los condados de Hendricks, Boone y Hamilton au vaccinate mai mult de 60 % din susi locuitori. În condado de Marion, puțin mai mult de 44 % dintre rezidenți, care îndeplinesc cerințele au fost vaccinate.

În tot el país, nu se aproba nicio vacuna pentru copiii minori de 12 ani, ceea ce înseamnă că o mare franja de la populația juvenil sigue fără vaccinare, în plus de inmunodeprimidos, care pot fi vaccinați, dar au mai puține garanții de imunitate. .

Como furnizor de asistență medicală vaccinată, Melanie McGovern întâmpină că unele dintre cei anziani sau bolnavi cu care lucrează pot fi vulnerabili.

„Como proveedora de atenție medicală, nu suntem siguri, al intra și să iasă de la instalații și de la casa, de și la gente nu este protejată sau este imunitate sau algo parecido”, a spus McGovern, de 50 de ani și rezident în el. lado oeste de Indianápolis, „así că nu creo în absoluto că se ai terminat încă”.

Aun así, nu se poate negară că situația a îmbunătățit enormamente tanto în Indiana ca în tot el país, în special pentru persoanele care au fost vaccinate.

Deși John Hammond, un rezident de Indianápolis de 67 de ani este vaccinat, este recomandabil ca oamenii să observe informații despre apropiere și precauții necesare. Sin embargo, las cosas han cambiado en los meses transcurridos desde que la vacuna se volvió ampliamente disponibil, añadió.

„Pentru că sunt vaccinați, cred că este un mediu mult mai sigur și liber în ese sentido”, a spus.

Cuándo sabrá Hammond que la pandemia a terminado? Când poate ir a alt concierto de U2, a spus. Este posibil să fie dentro de unos meses; por el moment, Bono y su banda no han anunciado ninguna gira.

Experții afirmă că, deși se produc frați în următorii luni, este probabil că este localizat și că el principal risc se produce în zonele din țară unde las tasas de vaccinare sunt mai jos. Poate să se întâmple, în zonele unde la taxa de vaccinare este alta, nu se produce o creștere simultană a cazurilor.

Es posible que los locurile care experimenten brotes tengan que ordenar confinamientos o el retorno al uso de mascarillas pentru a ajuta a frenar la propagación del virus, în timp ce cei care în los que el virus nu se propagandă poate că nu trebuie să ia tales măsuri.

uslim official top

Las cifras actuales de Indiana sugieren que el estado puede estar en aproximación a la normalidad, a spus Brian Dixon, director de informática de salud pública și profesor asociat de la Indiana University Richard M. Fairbanks School of Public Health. Lo ideal ar fi să detecteze mai puțin de 100 de cazuri pe zi, a spus. El martes se registró más del triple de esa cifra.

Cu toate acestea, unele dintre universitățile mai importante din stat au previzionat reluarea în toamnă de forma presencial și fără mascarillas, și Indianapolis Motor Speedway a terminat să primească un public, deși redus, de 135.000 de persoane pentru Indy 500.

„Si esto hubiera sido tan solo un brote localizado, entonces podríamos decir que nuestra epidemia en Indiana estaba llegando a su fin”, a spus Dixon. Creo că acum este în momentul în care, ca în stare, putem începe a reveni la normalitate.”

Lo que depara el futuro

În Statele Unite, experții consideră că grija este un bun barometru pentru COVID-19. În fiecare an, el país se înregistrează între 20.000 și 50.000 de moarte prin gripe.

În cele mai bune cazuri, Statele Unite vor avea mai puțin de 100 de diari de COVID-19 la nivel național și mai puțin de 5.000 de infecții, a spus Nahlen de Notre Dame.

Desde el comienzo de la pandemia, el pasado mes de marzo, aproape 600.000 de persoane au murit în Statele Unite a cauza COVID. În Indiana au murit mai mult de 13.280 de persoane.

Una vez que las muertes disminuyan și se acerquen a los niveles de la gripe, este probabil că boala se consideră mai endémica, ceea ce înseamnă că forma parte a vieții, la fel ca la gripe estacional.

Contents