Az eredmények azt jelezhetik, hogy túldiagnosztizálják

Az eredmények azt jelezhetik, hogy túldiagnosztizálják

Pontosabban, a 6-10 éves csoportból, a júniusban született gyermekek-amely az ajánlott iskolai belépési életkor utolsó hónapja-körülbelül kétszer annyira valószínű, hogy gyógyszert kapnak, mint az első iskolai bejegyzésben született hónap, ami az előző július.

A második sávban, amely 11-15 év közötti gyermekeket tartalmaz, a hatás kevésbé volt kiejtve, de még mindig statisztikailag szignifikáns.

Az eredmények azt jelezhetik, hogy túldiagnosztizálás

A szerzők azt mondják, hogy ezek az eredmények megerősítik a korábbi nemzetközi tanulmányokat.

Például az 1,9 százalékos gyógyszeres előírási arány összehasonlítható a szerzők által idézett tajvani tanulmány által meghatározott arányhoz – 1,6 %. Ezenkívül a szerzők megjegyzik, hogy a tajvani tanulmány, valamint három másik észak -amerikai tanulmány, az ADHD gyógyszeres előírási arányát kétszer olyan magasnak találta.

A megállapítások azt jelenthetik, hogy az ADHD -t túl diagnosztizálják, sugallják Dr. Whitely és a Team. Hivatkozva egy korábbi cikkre, amely úgy tűnik, hogy alátámasztja ezt a következtetést, írják:

“Frances, aki az Amerikai Pszichiátriai Szövetség DSM-IV fejlesztési munkacsoportját vezette, azt állította, hogy az észak-amerikai hasonló megállapítások azt mutatták, hogy a fejlődés éretlensége a fejlődés éretlensége, hogy tévesen jelölik, mint mentális rendellenességet, és szükségtelenül kezelik stimuláns gyógyszeres kezeléssel. Miközben az ADHD -t legitim diagnózisnak tekinti, azt állította, hogy túl diagnosztizált és túlmedtesik. ”

A szerzők arra a következtetésre jutnak, hogy még ha a vényköteles arányok is viszonylag alacsonyak, „jelentős aggodalmak merülnek fel az ADHD mint diagnózis érvényessége miatt”.

Olvassa el, hogy az allergiák hogyan kapcsolódhatnak az autizmushoz és az ADHD -hez.

  • Közegészségügy
  • ADHD/ADD
  • Gyermekgyógyászat/Gyermekek egészsége
  • pszichológia/pszichiátria
Az orvosi hírek manapság szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból, az akadémiai kutatóintézetekből, valamint az orvosi folyóiratokból és egyesületekből származnak. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a szerkesztői politika elolvasásával.

A felnőtt agy nem tesz új „memória” sejteket

A Kaliforniai Egyetem által vezetett új kutatás, San Francisco azt sugallja, hogy az emberi hippokampusz, vagy az agyi régió, amely fontos a memória és a tanulás szempontjából, abbahagyja a készítést Új sejtek gyermekkorban.

A Nature folyóiratban közzétett eredmények valószínűleg rajongják egy már heves vita lángját az emberi agy azon képességéről, hogy gyógyuljanak a „neurogenezis” révén, vagy az új agysejtek születése révén. –

„Megtaláljuk”-magyarázza Arturo Alvarez-Buylla, aki a San Francisco-i Kaliforniai Egyetemen dolgozó neurológiai műtét professzora és a tanulmány mögött a laboratórium vezetője: „Ha ha a tanulmány mögött van A neurogenezis az emberekben a felnőtt hippokampuszban fordul elő, ez egy rendkívül ritka jelenség, amely kérdéseket vet fel az agyjavításhoz vagy az agy normál működéséhez való hozzájárulásáról. ”

A tanulmány egyre növekvő bizonyítékokat vitat, amelyek azt sugallják, hogy lehetséges lehet az agy-pazarló rendellenességek, például az Alzheimer-kór kezelése azáltal, hogy elősegíti a neurogenezist az agysejtek vagy a betegség által elpusztított idegsejtek feltöltésére.

Azonban a félelmetes szerzők inkább az új kérdésekre mutatnak, amelyeket megállapításaik felvetnek, például hogy az emberi agy hogyan alkalmazkodik és megtanulja, ha nem tud új neuronokat készíteni?

A kérdésre adott válaszok még jobb utat nyitnak az agyi betegségek új kezeléseihez – javasolják.

Az emberek neurogenezisével kapcsolatos kétségek

Az elmúlt 30 évben Alvarez-Buylla prof. az életük. A közelmúltban azonban megkezdték a kérdést, hogy igaz -e ez az emberi agyra.

Például az UCSF -csoport kétségbe vonja, hogy a szaglós izzó neurogenezise – amely az agy ősi része, amely fontos a szagok érzékeléséhez – az emberek felnőttkorában folytatódik, mint a rágcsálókban. Az új tanulmányukhoz

Alvarez-Buylla professzor és a kollégiumok 59 emberi hippokampusz mintát elemeztek Kínából, Spanyolországból és az Egyesült Államokból.

A szöveti minták egy részét – amely a születéstől kezdve a felnőttkorig terjedt – a postmortemekből származik, míg mások epilepsziában szenvedő betegek műtét során kerültek.

A csapat gondosan elemezte a mintákat, hogy az élettartam során új neuronok és őssejtek változásait keresse. A Dentate gyrus néven ismert területre összpontosítottak, egy „egyszerű kortikális régióra”, amely a hippokampusz szerves részét képezi, és fontos a memória kialakulásához.

Nincs bizonyíték a neurogenezisre a felnőttszövetben

A kutatók a születés előtt és az azt követő neurogenezis termékeny bizonyítékait találták. Kiszámították, hogy az újszülötteknél a dentate gyrusszövet négyzetmillisének átlagos száma az újszülötteknél 1618 volt.

A neurogenezis azonban a születés után hirtelen esett: Az új idegsejtek száma négyzetméterenként ötszörösére csökkent. 23-szoros csökkenés 1 és 7 év között, és további ötszörös csökkenés 13 éves korig. mindössze 2,4 -re esett.

A kutatók nem találtak bizonyítékot a neurogenezisre a felnőtt dentate gyrusszövetben – sem a 17 postmortem mintában, sem a 12 felnőtt epilepszia betegből származó betegekben.

„Kisgyermekeknél”-mondja Mercedes Paredes, az UCSF neurológiai asszisztens professzora, és aki a szöveti elemzéssel vezette, „láthattuk, hogy továbbra is jelentős számú új neuron készül, és Integrálva a dentate girusba, de a neurogenezis korai serdülőkorban teljesen elhalványul. ”

neurogenezis és hippokampusz plaszticitás

A neurális őssejtek elemzésekor – amelyek az új neuronok előterjesztő prekurzor sejtjei – a kutatók felfedezték, hogy ők is bőségesek voltak az agyban az agyban. Születés, de a korai gyermekkorra szinte eltűntek.

Nem találtak bizonyítékot az idegi őssejtek korai felhalmozódására a humán dentate gyrus szubgranuláris zónájában.

Ez ellentétben az egerekkel, ahol ez a korai koncentráció történik. A csapat azt sugallja, hogy ez azt jelenti, hogy a neurogenezisnek szükséges lépés lehet a felnőttkorban.

Összegezve, a nyomozók elfogadják, hogy bár széles körben átkutattak, nem tudják biztosan megmondani, hogy a felnőtt emberi hippokampusz soha nem készít új neuronokat.

„De”-mondja Dr. Shawn Sorrells, aki Alvarez-Buylla professzor vezető kutatója: „Azt hiszem, hogy vissza kell lépnünk és megkérdeznünk kell, hogy ez mit jelent.”

„Ha a neurogenezis olyan ritka, hogy nem tudjuk kimutatni, akkor valóban fontos szerepet játszhat -e a plaszticitásban vagy a tanulásban és a memóriában a hippokampuszban?”

Dr. Shawn Sorrells

  • Biológia/biokémia

aerob gyakorlat: „Az agy karbantartási programja”

Egy új tanulmány megállapítja, hogy az aerob testmozgás lelassítja az agy méretét az idősebb korban, segítve a kognitív funkciót. A

az aerob testmozgás egy olyan típusú edzés, amely növeli a szívverést, és serkenti azt, hogy több oxigént pumpáljon a testen keresztül, mégis nem eredményez azonnali légszomjat. Az aerob testmozgás néhány példája a futás, a kerékpározás és az úszás.

Az aerobik által nyújtott számos egészségügyi előnye között néhány figyelemre méltó a fogyás, a kardiovaszkuláris egészség fokozása, a szorongás csökkentése és a hangulat szabályozása.

Egy nemrégiben elvégzett, az orvosi hírek által lefedett tanulmány hangsúlyozta, hogy az alacsony intenzitású testmozgás megakadályozhatja a depressziót.

És most az ausztráliai Nyugat -Sydney Egyetem Nemzeti Kiegészítő Orvostudományi Intézetének (NICM) kutatói – az Egyesült Királyság Manchesteri Egyetem pszichológiai és mentális egészségének kollégáival együttműködve – az Egyesült Királyságban – a Pszichológia és Mentális Egészségügyi Osztályon – – megvizsgálják azokat a lehetséges előnyöket, amelyeket az aerob testmozgás tarthat az agy számára.

Természetesen az agy mérete körülbelül 5 % -kal csökken a 40 éves kor után 10 évente. Az agy öregedésének ez a hatása néha a kognitív hanyatláshoz is kapcsolódik. A

vezető szerző, Joseph Firth, a NICM posztdoktori kutató munkatársa azt mondja, hogy edzés közben az agyunk olyan vegyi anyagot állít elő, amely elősegítheti a kognitív hanyatlás megelőzését.

„Ha edz, akkor egy agyi eredetű neurotróf faktor […] nevű vegyi anyagot állít elő, amely elősegítheti az életkorhoz kapcsolódó hanyatlás megakadályozását az agy romlásának csökkentésével”-magyarázza.

A kutatók megállapításait nemrégiben tették közzé a Neuroimage folyóiratban.

aerobik növeli a bal oldali hippokampusz méretét

Az állati modell felhasználásával meglévő vizsgálatok azt sugallják, hogy a testmozgás nagymértékben előnyös lehet az agynak az idegszövet növekedésének stimulálásával és lelassításával vagy lelassításával vagy lelassításával A kognitív hanyatlás megelőzése.

Ugyanezt feltételezték az emberek esetében, de a bizonyítékok eddig meglehetősen korlátozottak voltak.

Az új tanulmányban a tudósok 14 különféle klinikai vizsgálatot vizsgáltak meg, amelyek összesen 737 agyszkenneléssel összegyűjtött adatforrást végeztek az aerob testmozgásban való részvétel előtt és után, valamint a kontroll beállítás során.

Az összes résztvevő átlagosan 24 és 76 év között volt – 66 éves -, és kognitív szempontból egészséges felnőtteket is magukban foglaltak enyhe kognitív károsodásban, depresszióban és skizofréniában szenvedő egyének mellett.

Firth és kollégák érdeklődtek annak megvizsgálásában, hogy az aerob testmozgás hogyan befolyásolhatja az agyat. Néhány edzésprogram, amelyben a résztvevők részt vettek a gyaloglás, a helyhez kötött kerékpározás és a futópad gyakorlatban.

A programok 3 és 24 hónap között tartottak, és hetente két -öt gyakorlatból álltak.

Megállapítást nyert, hogy az aerob testmozgás nem befolyásolja a hippokampusz teljes mennyiségét – azaz az agy egy olyan régióját, amely kulcsszerepet játszik a memória kialakulásában és konszolidációjában -, de ez növelte a méretét az agyi régió bal részéből.

A kutatás kimutatta, hogy a hippokampusz bal oldala, különösen a memóriafunkcióban és a verbális tanulásban.

Firth elmagyarázza, hogy ez azt sugallja, hogy az aerob testmozgás lassíthatja az életkorhoz kapcsolódó kognitív hanyatlást, amelyet a bal hippokampusz méretének csökkenése elősegített.

“Adataink azt mutatták, hogy a hippokampusz méretének valóban növelése helyett a fő„ agyi előnyök ”az aerob testmozgásnak köszönhető, amely lelassítja az agy méretének romlását. Más szavakkal, a testmozgás az agy karbantartási programjának tekinthető. ”

Joseph Firth

Ezek az eredmények – Firth szerint – fontos következményekkel járhatnak a neurodegeneratív rendellenességek, például az Alzheimer -kór kialakulásának megelőzésében. Ennek ellenére további kutatásokra van szükség az Avenue által kínált lehetőségek feltárásához.

„[A kardiorespiratory fitnesz és a teljesítmény közötti kapcsolatok között kapcsolódik mind a szerkezeti, mind a teljesítmény növekedése” – fejezi ki a kutatók: „Ezt jelzi, mint megfelelő célpont az aerob képzési programok számára az agy egészségének javítása érdekében”.

  • Alzheimer’s/Dementia
  • Neurológia/idegtudomány
  • Sportgyógyászat/fitnesz

Az

aerob testmozgás javítja a megismerést az időskorban

Jelentős számú 65 éves vagy annál idősebb embert érint az enyhe kognitív károsodás. Az új kutatások azt sugallják, hogy az aerob testmozgás rendkívül kedvező hatással lehet ezekre a betegekre.

Enyhe kognitív károsodás (MCI) a 65 éves vagy annál idősebb egyének kissé csökkent kognitív képességeire utal. Az ilyen embereknek kisebb kognitív hanyatlását tapasztalhatják meg a memóriában vagy az érvelésben, de nem olyan mértékben, amikor ez jelentősen befolyásolja a napi tevékenységeket.

A tanulmányok szerint az idősebb népesség 5-20 % -ának van MCI. A

MCI gyakran Alzheimer -kórhoz (AD) vezet. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az MCI -ben szenvedő betegek 80 % -ának 6 év után alakult ki az AD.

A korábbi kutatások azt sugallják, hogy a testmozgás növelheti egyes agyterületek mennyiségét és javíthatja a memóriát.

Most az új kutatás megerősíti, hogy nemcsak növeli az agy méretét, hanem javíthatja a kognícióot az MCI -ben szenvedő betegekben is.

A testmozgás hatásainak tanulmányozása az MCI

kutatókban 35 MCI -t vizsgáltak meg egy randomizált, ellenőrzött testmozgás vizsgálatában. A csapatot Laura D. Baker, Ph.D. vezette, a Wake Forest School of Medicine (WFSM) -ből, Winston-Salem, NC.

A kutatók a résztvevőket két csoportba osztották: egy 16 felnőttből álló csoport átlagosan 63 éves korában, és egy 19 felnőtt, 67 éves korú kontrollcsoport.

A korábbi csoport részt vett számos aerob tevékenységben, beleértve a futópadot, a helyhez kötött kerékpárt és az elliptikus edzést. Hetente négyszer edzettek 6 hónapig. A kontrollcsoport ugyanolyan sebességgel nyújtott nyújtó gyakorlatokat folytatott.

A tudósok a 6 hónapos időszak előtt és után mágneses rezonancia vizsgálatokat végeztek.

Az agyi képeket a hagyományos és biomechanikai mutatók felhasználásával hasonlítottuk össze az agy térfogatának és alakjának változásainak mérésére.

„Nagy felbontású MR [mágneses rezonancia] képeket használtunk az anatómiai változások mérésére az agy területein belül mind a térfogati adatok, mind az irányított információk megszerzésére”-mondja Jeongchul Kim, Ph.D., társszerző, Ph.D. a WFSM.

A tanulmány eredményeit ma az Észak -Amerika Radiológiai Társaság éves ülésén mutatták be.

A

végrehajtó funkció az aerob aktivitással javult.

„Még egy rövid idő alatt is láttuk, hogy az aerob testmozgás figyelemre méltó változáshoz vezet az agyban” – mondja Baker.

Azok, akik részt vettek az aerob programban, a végrehajtó funkcióban lényegesen jobban javultak, mint a nyújtó csoportban.

Mind az aerob, mind a kontrollcsoportban a kutatók észrevették a térfogat növekedését az agy legtöbb szürke anyag területén, ideértve az időbeli lebenyt is, amely a rövid távú memóriaért felelős.

“A nyújtó csoporttal összehasonlítva az aerob aktivitási csoport jobban megőrizte a teljes agyi térfogatot, a megnövekedett helyi szürkeanyag -térfogatot és az agyszövet megnövekedett irányát” – tette hozzá Kim.

A nyújtó csoportban a kutatók észrevették a helyi atrófiát a fehér anyag traktumaiban, más néven összekötő szálak. Kim megjegyzi, hogy egy ilyen deformáció az agy térfogatának elvesztésével kapcsolatos legtöbb idő, de nem mindig.

“Az agy irányított változásai helyi térfogatváltozások nélkül új biomarker lehet a neurológiai betegségek számára. Lehet, hogy érzékenyebb marker az apró változásokhoz, amelyek egy adott agyi régióban fordulnak elő, mielőtt a térfogati változások kimutathatók az MRI -n. ”

Jeongchul Kim, Ph.D.

Kim elmagyarázza, hogy az AD és az MCI kezelése megköveteli az agyban bekövetkező változások nyomon követését, míg a betegek étrendben és testmozgásban változnak. Ezért mindkét MRI -intézkedés fontos e feltételek kezelésében.

„Bármely típusú testmozgás előnyös lehet” – tette hozzá. “Ha lehetséges, az aerob aktivitás potenciális előnyöket teremthet a magasabb kognitív működéshez.”