Τα αποτελέσματα μπορεί να υποδεικνύουν υπερβολική διάγνωση

Τα αποτελέσματα μπορεί να υποδεικνύουν υπερβολική διάγνωση

Πιο συγκεκριμένα, από την ομάδα 6-10 ετών, τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Ιούνιο-που είναι ο τελευταίος μήνας της συνιστώμενης ηλικίας εισόδου στο σχολείο-ήταν περίπου διπλάσια πιθανότητα να λάβουν φαρμακευτική αγωγή από εκείνους που γεννήθηκαν στην πρώτη είσοδο στο σχολείο Μήνας, που είναι ο προηγούμενος Ιούλιος.

Στη δεύτερη μπάντα, που περιλαμβάνει παιδιά ηλικίας μεταξύ 11-15 ετών, το αποτέλεσμα ήταν λιγότερο έντονο, αλλά ακόμα στατιστικά σημαντικό.

Τα αποτελέσματα μπορεί να υποδηλώνουν υπερβολική διάγνωση

Οι συγγραφείς λένε ότι αυτά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν προηγούμενες διεθνείς μελέτες.

Για παράδειγμα, το ποσοστό συνταγογράφησης φαρμάκων 1,9 % είναι συγκρίσιμο με το ποσοστό που καθορίζεται από μια μελέτη της Ταϊβάν που ανέφερε οι συγγραφείς – 1,6 %. Επιπλέον, οι συγγραφείς σημειώνουν ότι η μελέτη της Ταϊβάν, μαζί με άλλες τρεις μελέτες της Βόρειας Αμερικής, διαπίστωσαν ότι το ποσοστό συνταγογράφησης φαρμάκων ADHD είναι τουλάχιστον δύο φορές υψηλό.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι η ADHD είναι υπερβολική, προτείνει ο Δρ Whitely και η Team. Αναφερόμενος σε ένα προηγούμενο άρθρο που φαίνεται να υποστηρίζει αυτό το συμπέρασμα, γράφουν:

“Ο Frances, ο οποίος οδήγησε την ομάδα ανάπτυξης DSM-IV της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Ένωσης, υποστήριξε ότι παρόμοια ευρήματα στη Βόρεια Αμερική έδειξαν ότι η αναπτυξιακή ανωριμότητα είναι λανθασμένη ως ψυχική διαταραχή και αντιμετωπίζεται άσκοπα με διεγερτικά φάρμακα. Παρόλο που θεωρεί ότι η ADHD είναι νόμιμη διάγνωση, ισχυρίστηκε ότι είναι υπερβολική διάγνωση και υπερβολική. ”

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ακόμη και αν τα ποσοστά συνταγογράφησης είναι σχετικά χαμηλά, “υπάρχουν σημαντικές ανησυχίες σχετικά με την εγκυρότητα της ADHD ως διάγνωση”.

Διαβάστε τον τρόπο με τον οποίο οι αλλεργίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συνδέονται με τον αυτισμό και την ADHD.

  • Δημόσια υγεία
  • ADHD/add
  • Παιδιατρική/Παιδική Υγεία
  • Ψυχολογία/Ψυχιατρική
Τα ιατρικά νέα σήμερα έχουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές για την προμήθεια και αντλεί μόνο από μελέτες από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

Οι ενήλικοι εγκέφαλοι δεν κάνουν νέα κύτταρα μνήμης

Νέα έρευνα που υπό την ηγεσία του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, το Σαν Φρανσίσκο, υποδηλώνει ότι ο ανθρώπινος ιππόκαμπος ή η περιοχή του εγκεφάλου που είναι σημαντική για τη μνήμη και τη μάθηση, σταματάει νέα κύτταρα στην παιδική ηλικία.

Τα ευρήματα, τα οποία έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό Nature, είναι πιθανό να ανεβαίνουν τις φλόγες μιας ήδη θερμαινόμενης συζήτησης σχετικά με την ικανότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου να θεραπευτεί μέσω της «νευρογένεσης» ή της γέννησης νέων εγκεφαλικών κυττάρων .

“Βρίσκουμε”, εξηγεί ο Arturo Alvarez-Buylla, ο οποίος είναι καθηγητής νευρολογικής χειρουργικής που εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο (UCSF) και ο επικεφαλής του εργαστηρίου πίσω από τη μελέτη, ” Η νευρογένεση εμφανίζεται στον ενήλικα ιππόκαμπο στους ανθρώπους, είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με τη συμβολή του στην επισκευή του εγκεφάλου ή στην κανονική λειτουργία του εγκεφάλου ».

Η μελέτη αμφισβητεί ένα αυξανόμενο σύνολο αποδεικτικών στοιχείων που υποδηλώνουν ότι μπορεί να είναι δυνατή η θεραπεία διαταραχών του εγκεφάλου, όπως η νόσος του Alzheimer, προωθώντας τη νευρογένεση για την αναπλήρωση των εγκεφαλικών κυττάρων ή των νευρώνων που καταστρέφονται από ασθένειες.

Ωστόσο, οι αδιάφοροι συγγραφείς δείχνουν αντ ‘αυτού τα νέα ερωτήματα που θέτουν τα ευρήματά τους, όπως πώς προσαρμόζεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος και μαθαίνει αν δεν μπορεί να κάνει νέους νευρώνες;

Ίσως οι απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση να ανοίξουν μια ακόμη καλύτερη πορεία προς τις νέες θεραπείες για τις ασθένειες του εγκεφάλου, προτείνουν.

αμφιβολίες σχετικά με τη νευρογένεση στους ανθρώπους

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, ο καθηγητής Alvarez-Buylla και η ομάδα του έχουν βρει αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι εγκέφαλοι των τραγουδιστών και των τρωκτικών μπορούν να κάνουν νέους νευρώνες σε όλη την οι ζωές τους. Ωστόσο, πιο πρόσφατα, έχουν αρχίσει να αμφισβητούν αν αυτό ισχύει για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Για παράδειγμα, η ομάδα UCSF έχει αμφιβολίες για το αν η νευρογένεση στον οσφρητικό βολβό – που είναι ένα αρχαίο μέρος του εγκεφάλου που είναι σημαντικό για την ανίχνευση οσμών – συνεχίζει στην ενηλικίωση στους ανθρώπους όπως συμβαίνει στα τρωκτικά.

Για τη νέα τους μελέτη, ο καθηγητής Alvarez-Buylla και Collegues ανέλυσε 59 δείγματα ανθρώπινου ιππόκαμπου που συλλέχθηκαν από την Κίνα, την Ισπανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένα από τα δείγματα ιστών – τα οποία κυμαίνονταν από πριν από τη γέννηση μέχρι την ενηλικίωση – λήφθηκαν από τα μεταθανάτια, ενώ άλλα ανακτήθηκαν κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης σε ασθενείς με επιληψία.

Η ομάδα ανέλυσε προσεκτικά τα δείγματα για να αναζητήσει αλλαγές σε νέους νευρώνες και βλαστοκύτταρα κατά τη διάρκεια ζωής. Επικεντρώθηκαν σε μια περιοχή γνωστή ως οδοντωτή έλικα, μια “απλή φλοιώδη περιοχή” που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ιππόκαμπου και είναι σημαντικό για τον σχηματισμό μνήμης.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις νευρογένεσης σε ενήλικα ιστό

Οι ερευνητές διαπίστωσαν παραγωγικές ενδείξεις νευρογένεσης που εμφανίστηκαν πριν από τη γέννηση και αμέσως μετά. Υπολόγισαν ότι ο μέσος αριθμός νέων νευρώνων ανά τετραγωνικό χιλιοστό οδοντωτό ιστό της γυρίσας στα νεογέννητα ήταν 1.618.

23 φορές μείωση μεταξύ των ηλικιών 1 και 7 ετών και μια άλλη πενταπλάσια μείωση κατά την ηλικία των 13 ετών. Σε αυτό το σημείο, με την πρώιμη εφηβεία, η συγκέντρωση νέων νευρώνων ανά τετραγωνικό χιλιοστό του εγκεφάλου ιστού είχε πέσει σε μόλις 2,4.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν ενδείξεις νευρογένεσης στον ιστό Gyrus των ενηλίκων – ούτε τα 17 μεταθανάτια δείγματα ούτε σε αυτά που ανακτήθηκαν από 12 ασθενείς με επιληψία ενηλίκων.

“In young children,” says Mercedes Paredes, an assistant professor of neurology at UCSF and who co-led the tissue analysis, “we were able to see that substantial numbers of new neurons continue to be made and Ενσωματωμένο στην οδοντωτή έλικα, αλλά η νευρογένεση εξαφανίζεται εντελώς από την πρώιμη εφηβεία. ”

νευρογένεση και πλαστικότητα ιπποκάμπου

Όταν ανέλυσαν τα νευρικά βλαστοκύτταρα – τα οποία είναι τα πρόδρομα κύτταρα που δημιουργούν νέους νευρώνες – οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι και αυτοί ήταν άφθονα στον εγκέφαλο πριν Γέννηση, αλλά από την πρώιμη παιδική ηλικία, είχαν σχεδόν εξαφανιστεί.

Δεν βρήκαν επίσης ενδείξεις πρώιμης συσσώρευσης νευρικών βλαστικών κυττάρων στην υπο -συγκρατική ζώνη της ανθρώπινης οδοντωτής έλικας.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα ποντίκια, όπου συμβαίνει αυτή η πρώιμη συγκέντρωση. Η ομάδα προτείνει ότι αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι ένα απαραίτητο βήμα για την ενηλικίωση της νευρογένεσης.

Συμπερασματικά, οι ερευνητές αποδέχονται ότι, ενώ έψαχναν εκτενώς, δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι ο ενήλικος ανθρώπινος ιππόκαμπος δεν κάνει ποτέ νέους νευρώνες.

“Αλλά,” λέει ο Δρ Shawn Sorrells, ο οποίος είναι ανώτερος ερευνητής στον καθηγητή Alvarez-Buylla, “νομίζω ότι πρέπει να βγούμε πίσω και να ρωτήσουμε τι σημαίνει αυτό”.

“Εάν η νευρογένεση είναι τόσο σπάνια που δεν μπορούμε να το ανιχνεύσουμε, μπορεί πραγματικά να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην πλαστικότητα ή τη μάθηση και τη μνήμη στον ιππόκαμπο;”

Dr. Shawn Sorrells

  • Βιολογία/βιοχημεία

Αερόβια άσκηση: «Ένα πρόγραμμα συντήρησης για τον εγκέφαλο»

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η αερόβια άσκηση επιβραδύνει μειώνοντας το μέγεθος του εγκεφάλου σε μεγαλύτερη ηλικία, συμβάλλοντας στη διατήρηση της γνωστικής λειτουργίας.

Η αερόβια άσκηση είναι ένας τύπος προπόνησης που αυξάνει τον καρδιακό παλμό και τον διεγείρει για να αντλήσει περισσότερο οξυγόνο μέσω του σώματος, αλλά δεν παράγει αμέσως δύσπνοια. Μερικά παραδείγματα αερόβιας άσκησης περιλαμβάνουν τρέξιμο, ποδηλασία και κολύμβηση.

Μεταξύ των πολλών οφέλη για την υγεία που φέρνει η Aerobics, μερικές αξιοσημείωτες είναι η απώλεια βάρους, η ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας, η μείωση του άγχους και η ρύθμιση των διαθέσεων.

Μια πρόσφατη μελέτη που καλύπτεται από τα ιατρικά νέα σήμερα υπογράμμισε πώς η άσκηση χαμηλής έντασης μπορεί να αποτρέψει την κατάθλιψη.

Και τώρα, ερευνητές από το Εθνικό Ινστιτούτο Συμπληρωματικής Ιατρικής (NICM) στο Πανεπιστήμιο Western Sydney στην Αυστραλία – σε συνεργασία με συναδέλφους από το Τμήμα Ψυχολογίας και Ψυχικής Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στο Ηνωμένο Βασίλειο – εξετάζουν τα πιθανά οφέλη που μπορεί να κρατήσει η αερόβια άσκηση για τον εγκέφαλο.

Φυσικά, το μέγεθος του εγκεφάλου μειώνεται κατά περίπου 5 % κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 40 ετών. Αυτή η επίδραση της γήρανσης του εγκεφάλου είναι επίσης μερικές φορές δεμένη με τη γνωστική παρακμή.

Ο επικεφαλής συγγραφέας Joseph Firth, ένας μεταδιδακτορικός ερευνητής του NICM, λέει ότι όταν ασκούμε, οι εγκέφαλοί μας παράγουν μια χημική ουσία που θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη της γνωστικής παρακμής.

“Όταν ασκείτε, παράγετε μια χημική ουσία που ονομάζεται νευροτροφικός παράγοντας που προέρχεται από τον εγκέφαλο […] που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της μείωσης της ηλικίας μειώνοντας την επιδείνωση του εγκεφάλου”, εξηγεί.

Τα ευρήματα των ερευνητών δημοσιεύθηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Neuroimage.

Η αεροβική ενισχύει το μέγεθος του αριστερού ιππόκαμπου

Οι υπάρχουσες μελέτες που χρησιμοποιούν το ζωικό μοντέλο έχουν υποδείξει ότι η σωματική άσκηση έχει τη δυνατότητα να ωφελήσει σημαντικά τον εγκέφαλο με την τόνωση της ανάπτυξης του νευρικού ιστού και της επιβράδυνσης ή της επιβράδυνσης ή αποτρέποντας τη γνωστική παρακμή.

Το ίδιο είχε υποτεθεί στην περίπτωση των ανθρώπων, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία μέχρι στιγμής ήταν αρκετά περιορισμένα.

Στη νέα μελέτη, οι επιστήμονες επανεξέτασαν 14 διαφορετικές κλινικές δοκιμές με μια συγκεντρωτική πηγή δεδομένων 737 σαρώσεων εγκεφάλου που ελήφθησαν πριν και μετά τη συμμετοχή σε προγράμματα αερόβιας άσκησης, καθώς και κατά τη διάρκεια μιας ρύθμισης ελέγχου.

Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν μεταξύ 24 και 76 ετών – ηλικίας 66 ετών, κατά μέσο όρο – και περιλάμβαναν γνωστικά υγιείς ενήλικες παράλληλα με άτομα με ήπια γνωστική εξασθένηση, κατάθλιψη και σχιζοφρένεια.

Firth και συνάδελφοι ενδιαφέρθηκαν να διερευνήσουν πώς η αερόβια άσκηση μπορεί να επηρεάσει τον εγκέφαλο. Ορισμένα προγράμματα προπόνησης που συμμετείχαν οι συμμετέχοντες σε συμπεριλαμβανόμενα περπάτημα, σταθερή ποδηλασία και άσκηση διαδρόμου.

Τα προγράμματα διήρκεσαν μεταξύ 3 και 24 μηνών και αποτελούσαν δύο έως πέντε συνεδρίες άσκησης την εβδομάδα.

διαπιστώθηκε ότι η αερόβια άσκηση δεν επηρέασε τον συνολικό όγκο του ιππόκαμπου – δηλαδή μια περιοχή του εγκεφάλου που παίζει βασικό ρόλο στον σχηματισμό και την εδραίωση της μνήμης – αλλά αύξησε το μέγεθος του αριστερού τμήματος αυτής της περιοχής του εγκεφάλου.

Έρευνα έχει δείξει ότι η αριστερή πλευρά του ιππόκαμπου, συγκεκριμένα, εμπλέκεται στη λειτουργία μνήμης και στη λεκτική μάθηση.

Το Firth εξηγεί ότι αυτό που υποδηλώνει είναι ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να επιβραδύνει τη γνωστική μείωση που σχετίζεται με την ηλικία που προωθείται από τη μείωση του μεγέθους του αριστερού ιππόκαμπου.

“Τα δεδομένα μας έδειξαν ότι, αντί να αυξάνονται στην πραγματικότητα το μέγεθος του ιππόκαμπου per se, τα κύρια« οφέλη του εγκεφάλου »οφείλονται στην αερόβια άσκηση που επιβραδύνει την επιδείνωση του μεγέθους του εγκεφάλου. Με άλλα λόγια, η άσκηση μπορεί να θεωρηθεί ως πρόγραμμα συντήρησης για τον εγκέφαλο. ”

Ο Joseph Firth

Αυτά τα αποτελέσματα, υποδεικνύει ο Firth, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά την πρόληψη της έναρξης των νευροεκφυλιστικών διαταραχών όπως η νόσος του Alzheimer. Ακόμα απαιτείται πρόσθετη έρευνα για να διερευνηθεί οι δυνατότητες που προσφέρει αυτή η λεωφόρος.

“Η σύνδεση μεταξύ της καρδιοαναπνευστικής ικανότητας τόσο με τις δομικές όσο και τις επιδόσεις αυξάνεται”, καταλήγουν οι ερευνητές, “υποδηλώνει αυτό ως κατάλληλο στόχο για τα προγράμματα αερόβιας κατάρτισης για τη βελτίωση της υγείας του εγκεφάλου”.

  • Alzheimer’s/Dementia
  • Νευρολογία/Νευροεπιστήμη
  • Αθλητική Ιατρική/Γυμναστήριο

Η αερόβια άσκηση βελτιώνει τη γνώση σε γηρατειά

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω επηρεάζονται από ήπια γνωστική εξασθένηση. Νέες έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να έχει αξιοσημείωτα ευεργετικά αποτελέσματα σε αυτούς τους ασθενείς.

Η ήπια γνωστική εξασθένηση (MCI) αναφέρεται στις ελαφρώς μειωμένες γνωστικές ικανότητες σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να βιώσουν μικρές γνωστικές μείωσης στη μνήμη ή τη συλλογιστική, αλλά όχι σε βαθμό όπου παρεμβαίνει σημαντικά με καθημερινές δραστηριότητες.

Μελέτες αναφέρουν ότι οπουδήποτε μεταξύ 5-20 % του ηλικιωμένου πληθυσμού έχει MCI.

MCI συχνά οδηγεί στη νόσο του Alzheimer (AD). Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το 80 % των ασθενών με MCI έχουν αναπτύξει AD μετά από 6 χρόνια.

Προηγούμενη έρευνα πρότεινε άσκηση μπορεί να αυξήσει τον όγκο ορισμένων περιοχών του εγκεφάλου και να βελτιώσει τη μνήμη.

Τώρα, η νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι μπορεί όχι μόνο να αυξήσει το μέγεθος του εγκεφάλου, αλλά θα μπορούσε επίσης να βελτιώσει τη γνώση σε ασθενείς με MCI.

Μελετώντας τις επιδράσεις της άσκησης σε ασθενείς με MCI

Οι ερευνητές εξέτασαν 35 ενήλικες με MCI σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη δοκιμή σωματικής άσκησης. Η ομάδα οδηγήθηκε από τη Laura D. Baker, Ph.D., από την Ιατρική Σχολή Wake Forest (WFSM) στο Winston-Salem, NC.

Οι ερευνητές διέλυσαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: μία ομάδα 16 ενηλίκων κατά μέσο όρο 63 ετών και μια ομάδα ελέγχου 19 ενηλίκων με τη μέση ηλικία των 67 ετών. συμμετείχε σε μια σειρά αερόβων δραστηριοτήτων, όπως το διάδρομο, το σταθερό ποδήλατο και η ελλειπτική εκπαίδευση. Εκπαιδεύτηκαν τέσσερις φορές την εβδομάδα για 6 μήνες. Η ομάδα ελέγχου ασχολείται με ασκήσεις τέντωμα με τον ίδιο ρυθμό.

Οι επιστήμονες έλαβαν σαρώσεις μαγνητικού συντονισμού όλων των εγκεφάλων των συμμετεχόντων πριν και μετά την περίοδο των 6 μηνών.

Οι εικόνες του εγκεφάλου συγκρίθηκαν χρησιμοποιώντας συμβατικές και βιομηχανικές μετρήσεις για τη μέτρηση των αλλαγών στον όγκο και το σχήμα του εγκεφάλου.

“Χρησιμοποιήσαμε εικόνες υψηλής ανάλυσης MR [Magnetic Resonance] για να μετρήσουμε τις ανατομικές αλλαγές στις περιοχές του εγκεφάλου για να αποκτήσουμε τόσο ογκομετρικά δεδομένα όσο και κατευθυντικά στοιχεία”, λέει ο συν-συγγραφέας Jeongchul Kim, Ph.D. του WFSM.

Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν σήμερα στην ετήσια συνάντηση της ακτινολογικής κοινωνίας της Βόρειας Αμερικής.

Η εκτελεστική λειτουργία βελτιώθηκε με αερόβια δραστηριότητα

Στο τέλος της περιόδου των 6 μηνών, οι συμμετέχοντες δοκιμάστηκαν για να δουν τις επιδράσεις της αερόβιας άσκησης στη γνωστική λειτουργία.

“Ακόμη και για σύντομο χρονικό διάστημα, είδαμε την αερόβια άσκηση να οδηγήσει σε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στον εγκέφαλο”, λέει ο Baker.

Όσοι συμμετείχαν στο αερόβιο πρόγραμμα είχαν βελτιωθεί σημαντικά περισσότερο στην εκτελεστική λειτουργία από την ομάδα τεντώματος.

τόσο στην αερόβια όσο και στην ομάδα ελέγχου, οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση όγκου στις περισσότερες περιοχές γκρίζας ύλης του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένου του κροταφικού λοβού, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη βραχυπρόθεσμη μνήμη.

“Σε σύγκριση με την ομάδα τεντώματος, η ομάδα αερόβιας δραστηριότητας είχε μεγαλύτερη διατήρηση του συνολικού όγκου του εγκεφάλου, τον αυξημένο όγκο της τοπικής γκρίζας ύλης και την αυξημένη κατεύθυνση του εγκεφαλικού ιστού”, προσθέτει ο Kim.

Στην ομάδα τεντώματος, οι ερευνητές παρατήρησαν μια τοπική ατροφία εντός των οδών λευκής ύλης, γνωστές και ως συνδέσεις ινών. Ο Κιμ σημειώνει ότι μια τέτοια παραμόρφωση είναι τις περισσότερες φορές που σχετίζεται με την απώλεια όγκου του εγκεφάλου, αλλά όχι πάντα.

“Οι κατευθυντικές αλλαγές στον εγκέφαλο χωρίς τοπικές αλλαγές όγκου θα μπορούσαν να είναι ένας νέος βιοδείκτης για νευρολογικές ασθένειες. Μπορεί να είναι ένας πιο ευαίσθητος δείκτης για τις μικροσκοπικές αλλαγές που συμβαίνουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή του εγκεφάλου πριν οι ογκομετρικές αλλαγές είναι ανιχνεύσιμες στη μαγνητική τομογραφία. ”

Jeongchul Kim, Ph.D.

Kim εξηγεί ότι η θεραπεία του AD και του MCI απαιτεί παρακολούθηση αλλαγών στον εγκέφαλο, ενώ οι ασθενείς υποβάλλονται σε αλλαγές στη διατροφή και την άσκηση. Επομένως, και τα δύο μέτρα μαγνητικής τομογραφίας είναι σημαντικά για τη θεραπεία αυτών των καταστάσεων.

“Οποιοσδήποτε τύπος άσκησης μπορεί να είναι επωφελής”, προσθέτει. “Εάν είναι δυνατόν, η αερόβια δραστηριότητα μπορεί να δημιουργήσει πιθανά οφέλη για την υψηλότερη γνωστική λειτουργία.”