Тогава нямаше осъзнаване на добавката, каквато има днес.

Тогава нямаше осъзнаване на добавката, каквато има днес.

Креативност: мечтаещият ум е ум, който не се ограничава. Открих, че най -въображаемите деца са тези, които се лекуват за ADD.

Интелигентност: Въпреки че това не е вярно за всички с ADD, видях много надарени деца, които просто са отегчени и жадуват за психическа стимулация.

Независимост: Човекът, който не следва инструкциите, често е този, който иска да зададе правилата. Ако видят правило, което не им харесва, веднага го поставят под въпрос и трудно го следват.

Социална ориентация: Много „класни клоуни“ са деца с добавяне. Те използват своята креативност, независимост и интелигентност, за да забавляват другите. Те обичат да говорят и да го правят често. Това може да ги постави в много добра социална позиция.

Не казвам, че всички деца с Add имат всички тези характеристики-всеки е различен. Но това, което казвам, е, че всеки има силни и слаби страни и всяка слабост обикновено е обратната страна на силата. Ако някой е много ориентиран към детайлите, той е чудесно да се постави на проекти, които зависят от оправянето на нещата. Но ако поставите ориентиран към детайлите човек в ситуация, която изисква по-широк фокус-изглед на „голяма картина“ на нещата-те често се борят. По същия начин човек, който се придържа към хаос, може да е спокоен сред хаоса, но има моменти, когато това спокойствие е грешно нещо. Така че с добавяне на показаните слабости често са обратната страна на силните страни.

Моят личен опит с Add

Защо съм толкова сигурен в това? Защо да релсирам срещу добавяне, който се нарича разстройство? Отговорът е прост: Имам нарушение на дефицита на вниманието (между другото с хиперактивност).

Не считам добавката за заболяване- нещо, което трябва да бъде фиксирано или дори разстройство- считам добавката за описание на определена личност. Когато завърших резиденция и отидох на практика, започнах да виждам много деца с Add. Бях научен в медицинско училище и резиденция как да идентифицирам и лекувам деца с този проблем, но всъщност не видях много от него, докато не бях на практика. Когато видях тези деца, нещо започна да ми се разсъждава: тези деца бяха точно като мен.

Аз бях петото дете в нашето семейство. Четирите ми по-големи братя и сестри бяха много спокойни и добре държани. Това дразнеше приятелите на родителите ми, тъй като изглеждаше, че родителите ми са имали твърде лесно. Тогава дойдох заедно и приятелите на родителите ми бяха възхитени. Бях във вечно движение и постоянно разпитвам всичко, което ми беше казано. Когато си помислих да направя нещо, никога не съм се съмнявал дали трябва да го направя, просто го направих.

Когато бях на пет години, родителите ми изразиха разочарованието си, като ми получиха подходящ костюм на Хелоуин: Дяволът. Мислех, че е готино.

В училище се справих добре, но не страхотно. Прекалено ми беше интересно да накарам приятелите си да се смеят и да се забавлявам да обърна внимание на учителите. Това ме вкара в много проблеми; Имах собствено определено място в офиса на директора. Тогава нямаше осъзнаване на добавката, както има днес. Сигурен съм, че моите учители щяха да помолят родителите ми да ме вкарат в лекарства. Бях умен, тествах добре на стандартизирани тестове, но оценките ми не отразяват това.

В гимназията се справих достатъчно добре, за да се сдобия-най-вече B, с някои A и C’s. Получих добри оценки на моя SAT, така че влязох в колеж; Но изборът ми определено беше ограничен.

И така, как влязох в медицинско училище, пребиваване и в този подкаст, като ви предоставях съвет? В колежа настъпиха няколко значителни промени:

Взех курсове, които ме интересуваха и не трябваше да приемам много, които бяха скучни за мен

аз бях много по -интелектуално оспорен от моя Класове

съзрях

Започнах да пия кафе

кофеинът беше моето стимулиращо лекарство и пих много от него. Тези фактори, заедно с много добри професори, ми позволяват да получа достатъчно добри оценки, за да го превърна в медицинско училище и в крайна сметка в семейството на бързите и мръсни съвети за подкастинг. Слава богу за това.

страници

«Първи‹ Предишни123Next ›Последно» Моля, обърнете внимание, че цялото съдържание тук е строго само за информационни цели. Това съдържание не замества никакви медицински съвети и не замества медицинска преценка или разсъждения от вашия собствен доставчик на лично здраве. Моля, винаги потърсете лицензиран лекар във вашия район по отношение на всички въпроси и проблеми, свързани със здравето.

Според изследванията както мъжете, така и жените показват намалени нива на тестостерон с напредване на възрастта. Тези научно доказани стратегии за тренировка могат да ви помогнат да увеличите този важен хормон.

от Brock Armstrong Get-Fit Guy 3 март 2020 г. 7-минутен readepisode #476 Играйте пауза Слушайте 6 начина за увеличаване на тестостерон с упражнения В момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на проблеми На сафари. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox. Показано е, че бързото и мръсно редовно упражняване на всяко разнообразие от полза е в полза на нивата на хормоните като цяло. Видовете упражнения, които увеличават тестостерона, са най -често кратки, но предизвикателни. Дългите пристъпи на кардио могат да намалят нивата на тестостерон. Освен че работи, получаването на достатъчно почивка също е от ключово значение за здравето на хормоналното и производството на тестостерон.

Тази статия първоначално е била автор на Бен Грийнфийлд. Той беше значително актуализиран от Брок Армстронг на 2 март 2020 г.

Според медицинското училище в Харвард, повече от една трета от мъжете над 45 -годишна възраст може да са намалили нивата на тестостерон. Много жени също показват симптоми на дефицит на тестостерон, особено когато подхождат към менопаузата. Освен че приемате съдбата си или изскачате хапче, има някои стратегии за тренировка, които можете да използвате, за да помогнете за увеличаване на този важен хормон.

Какво е тестостерон?

Тестостеронът е основен секс стероиден хормон Това играе много роли както за мъже, така и за жени. Помага ни да увеличим стройната мускулна маса, да поддържаме здрав състав на тялото и да поддържаме адекватна костна плътност. Тестостеронът се намира при хора и някои животни. При мъжете тестостеронът се произвежда в тестисите. Жените правят тестостерон в яйчниците си, макар и в по -малки количества.

Мозъчната и хипофизната жлеза контролират нивата на тестостерон, произведени от тялото ви. След като се произведе, той се движи през кръвта, за да изпълнява много важни задачи. Производството на тестостерон се увеличава по време на пубертета и след това започва да спада по-късно в средна възраст.

Защо тестостеронът е важен?

Отвъд ви помага да имате хубаво тяло, тестостеронът е от решаващо значение за доброто здраве. Ниските нива на тестостерон, както при мъжете, така и при жените, могат да доведат до редица здравословни състояния, включително повишен риск от депресия, нисък сексуален нагон, затлъстяване и остеопороза.

Ниски нива на тестостерон, и при двамата мъже и жените, могат да доведат до редица здравословни състояния.

Мъжете с нисък тестостерон са склонни да имат по -висока степен на сърдечни заболявания, депресия и дори деменция. Жените с нисък тестостерон могат да загубят мускулната маса по -бързо и да наддават по -лесно.

Има цели индустрии, изградени около добавки, фармацевтични продукти, суперхрани, леки терапия и други по -съмнителни методи за увеличаване на тестостерона. Вместо да харчим един тон пари за проблема, нека разгледаме шест прости стратегии, базирани на движението за увеличаване на тестостерона, без всъщност да погълнем съмнителни добавки.

Ролята на упражненията за увеличаване на тестостерона

Преди да станем конкретни, важно е да се отбележи, че получаването на всякакъв вид упражнения може да увеличи тестостерона. Документ от 2016 г. от Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition установи, че увеличаването на физическата активност значително повлиява на повишените серумни нива на тестостерон при мъжете с наднормено тегло и затлъстяване по време на модификация на начина на живот. Те съобщават, че получаването на упражнения редовно прави повече, за да увеличи нивата на тестостерон, отколкото да отслабнете. И документ от 2012 г. показа, че физически активните мъже показват по -добри стойности на хормоните от заседналите мъже.

Просто получаването на редовни упражнения и движение в деня ви е един от истинските ключове за цялостното здраве и благополучие.

Така че преди да се увлечете твърде много, опитвайки се да изработите перфектния план за упражнения за повишаване на тестостерон, не забравяйте, че простото редовно упражнение и движение в деня ви е един от истинските ключове за цялостното здраве и благополучие.

Как как За да увеличите тестостерона с упражнения

използвайте интервално тренировки с висока интензивност (HIIT) Повдигнете тежки неща Почивка Стратегически практика принудителни повторения не пропускайте денонощния крак на краката от Cardio

Тестостерон-увеличаване на тренировка #1: HIIT

Множество проучвания показват, че можете да повишите нивата на тестостерон, като спринтирате или извършвате HIIT (интервално обучение с висока интензивност). В едно проучване нивата на тестостерон се увеличават значително за хора, които са извършили серия от много кратки (но интензивни) 6-секундни спринти. Testosterone levels remained high even after those people had fully recovered from the sprint workout.

Another study called Testosterone responses to intensive interval versus steady-state endurance exercise compared a 60-minute comfortably-uncomfortable run to 45 minutes of Редуване на 90-секунди твърди спринти и 90 секунди лесно джогинг и установи, че спринтите засилват тестостерон значително повече от сравнително лесния джоги или елиптичен треньор.

И така, как можете да приложите стратегията на спринта за увеличаване на тестостерона? Опитайте да извършите няколко спринти на бягащата пътека, след като сте вдигнали тежести във фитнеса или просто се насочете към задния двор, парк или квартал и направете няколко спринтни повторения. Ако не сте бегач, можете да направите своите спринтове на велосипед или елиптичен треньор. Опитайте се да включите 5-10 къси спринти, когато правите спринт тренировка, спринт не повече от 90 секунди, получавайте пълно възстановяване след всеки спринт и правете спринт тренировка 2-3 пъти седмично за оптимални резултати.

Тестостерон-увеличаваща тренировка №2: Повдигнете тежки неща

Точно като HIIT върха, ще трябва да се натиснете, за да получите ползите от този. Цялото тяло, тежките упражнения като клекове, мъртви лифтове и олимпийски асансьори са идеални. Но те ще трябва да бъдат направени на 85-95 процента от вашия 1RM (или максимум с едно повторно повторно). Без значение кой сте, това ще се почувства доста тежко.

Трябва да правите 2-3 тренировки за вдигане на тежести на тялото на седмица, за да получите добър и дълготраен, тестостерон-усилване (не се притеснявайте , в съвет №5, ще ви дам примерна тренировка).

Ако сте начинаещ или нов за тренировка с тежести, не позволявайте тази концепция за тежко повдигане да ви плаши. Ако се притеснявате от формата или безопасността, можете просто да направите много от тези упражнения на машини за тренировки с тежести, докато не сте достатъчно силни и умели, за да изпълните версиите за безплатно тегло, гир или дъмбели.

Тестостерон-увеличаваща тренировка №3: Използвайте по-дълги периоди на почивка

Учените са изследвали ефектите на много кратки периоди на почивка върху тестостерон и са установили, че по-дългите периоди на почивка (от около 120 секунди) между комплектите са уеб сайт по-добри за изграждане на тестостерон. Но все пак можете да изградите други хормони, като хормон на растежа, с по -кратки периоди на почивка.

Като се има предвид това, което току -що сте научили за повдигане на големи тежести, това има смисъл – колкото по -кратки са периодите на възстановяване, толкова по -малко тегло, толкова по -малко тегло Ще можете да вдигнете. Въпреки това, може да изглежда като загуба на време да седите на дупето си за 3 минути между всяко упражнение. Така че, ако целта ви за тази конкретна тренировка е да увеличите тестостерона, препоръчвам ви да увеличите максимално времето си във фитнеса, като правите алтернативни дейности през тези дълги периоди на почивка, като разтягане или още по -добри, упражнения, които не стресират същите мускули Току -що работихте.

Ако целта ви за тази конкретна тренировка е да увеличите тестостерона, препоръчвам ви да увеличите времето си във фитнеса, като правите алтернативни дейности през тези дълги периоди на почивка.

за Например, можете да направите един тежък набор от пейки, да се възстановите само за 30-60 секунди, след което да направите един тежък комплект клякания. Вървете се напред и назад, докато всичките ви комплекти не бъдат готови по начин. Ще получите два пъти повече в половината от времето, като все пак получавате предимствата на тестостерон, който подсилва тестостерон от повдигане на тежки неща и отнемане на дълги периоди на почивка. Можете да научите повече за това в моята статия за набори от push-pull.

Тестостерон-увеличаваща тренировка #4: Направете принудителни повторения

За да направите принудително повторение, изпълнявате упражнение за вдигане на тежести За колкото се може повече повторения, а след това да имате партньор (приятелски споттер на Gymborhood) ви помагат да завършите няколко допълнителни повторения (навсякъде от още 1-5).

Изследвания, направени във Финландия, показва, че това е Типът на набор от принудително репресия генерира повече тестостерон, отколкото просто да правите колкото се може повече повторения, колкото можете сами.

Най-добре е да правите принудителни повторения с мулти-джанта на движения с голям обхват. < /p>

Най-добре е да правите принудителни повторения с многоетажни движения с голям разстояние от движение. Например, можете да направите загряващ комплект клякания от мряна. След това-с партньор, личен треньор или някой от фитнеса, който поискате да ви помогне-изберете тежест, който ви позволява да правите 5-6 повторения самостоятелно, но изисква асистент, за да получите още 3-4 повторения след това, за общо 8-10 повторения. Можете да повторите това за навсякъде от 2-6 комплекта.

Докато не е нужно да изпълнявате принудителни повторения за всяка тренировка или комплект, който правите, ако се опитвате да увеличите тестостерона, това може да бъде особено Полезно да направите последния си набор от всяко упражнение като принудителен набор от повторения.

Тестостерон-увеличаваща тренировка #5: Използвайте краката си

в друго проучване, което изследва хормоналния отговор на тренировките с тежести , участниците бяха разделени на тренировъчна група само за ръка и тренировъчна група за крака. Увеличаването на тестостерона беше значително по -високо в групата, която добави тренировки с по -ниско тяло към тренировките на горната част на тялото.

Макар че може да бъде изкушаващо да се съсредоточите върху упражнения като бицепс къдрици и преса на пейката и прескачане на краката, ще стигнете далеч далеч По-добри резултати за увеличаване на стройната мускулна маса, енергия, сексуален нагон и загуба на мазнини, когато включите многофункционални упражнения за крака като Lunges и Squats в режима си.

Така че ето пример за тренировка на цялото тяло Можете да правите 3 дни седмично, за да засилите тестостерона:

загряване 4 комплекта от 8 повторения преса за пейка, сдвоени с 4 комплекта от 8 повторения на клекове (направете финалния набор като принудително-репортен комплект) 4 комплекта от 8 8 от 8 Повторения мъртви лифтове, сдвоени с 4 комплекта от 8 повторения, издърпвания (направете крайния набор като принудително-репортен комплект) 8 комплекта максимални 90-секундни спринти с 90-секундна лесна джогинг между охлаждане

тестостерон-увеличаване на тренировката #6: Избягвайте хроничните кардио

спортове с дългогодишна употреба като ултрамаратон и колоездене на разстояние изглежда намаляват тестостерон Където вдигането на тегло и тренировките с тежести изглежда го увеличават. Проучване от 2003 г. установи, че нивата на тестостерон са значително по-ниски при колоездачите, отколкото теглото, съответстващи на възрастта, или дори нетренирана контролна група.

Ако се опитвате да засилите тестостерона, избягвайте дългите изпускания на протектора.

Това наблюдение накара някои изследователи да заключат, че ниският тестостерон при спортистите за издръжливост всъщност е адаптация, която дава на колоездачите или дистанционните бегачи на конкурентно предимство. В крайна сметка всяка допълнителна мускулна маса от тестостерон вероятно ще ви забави.

Така че, ако се опитвате да засилите тестостерона, избягвайте дългите изпускания на бягащата пътека и приемете факта, че ако ще отидете на Пуснете маратони или направете триатлон на Ironman, може да се наложи да се примирите с малко по -ниски нива на тестостерон, поне засега.

Contents